Körrekordra készül az Aston Martin Valkyrie a Zöld Pokolban

Nem lesz egyszerű dolga a Nürburgringen az Aston Martinnak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Valkyrienek a Lamborghini Aventador SVJ-t kellene lenyomnia a legendás német pályán.

Andy Palmer, a brit márka vezérigazgatója elmondta, hogy bár nem volt tervben a körrekord megdöntése a Nürburgring-Nordschleife pályán, a fránya marketing miatt rá vannak kényszerülve a próbára. Főként a kínai piacon mérvadó ugyanis a hiperautók osztályozása szempontjából, hogy hogyan teljesít a járgány a Zöld Pokolban.
Hirdetés

Viszont egész szimpatikus húzás lehet az, amit Palmer is megpendített: elképzelhető ugyanis, hogy nem bérlik ki maguknak a létesítményt, hogy zárt ajtók mögött kísérletezzenek a rekorddöntéssel, hanem egy nyílt napot választanának erre a célra, amikor a nagyközönség számára is látogatható a pálya.
Mindenesetre a Lamborghini Aventador SVJ 6:44.97-es idejével tartja a rekordot a Nürburgringen, ezt kellene letornáznia valamennyivel az 1160 lóerős, és 900 Nm nyomatékot kínáló Valkyrienek. A Cosworth vázba egyébként egy V12-es, 6,5 literes erőforrás került, hibrid asszisztenciával.
Az Aston Martin mindössze 150 példányt gyárt le a Valkyrie-ből, és csak 25-öt a Valkyrie AMR Pro versenyautóból. Előbbi ára 3,2 millió dollárnál kezdődik, de ez nem tartotta vissza az érdeklődőket, hiszen a hírek szerint már minden példány elkelt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?