Korzika szűk kanyarjaiban küzd a Yaris WRC

A szezon első aszfaltos versenyére készül a Toyota ralicsapata

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Negyedik fordulójához érkezett az idei Rali Világbajnokság. A helyszín Korzika, ahol a szezon első végig aszfaltos versenye vár a Toyota Yaris WRC versenyautóra.


A Tour de Corse néven is ismert verseny lényegében a WRC sorozat „Francia Nagydíja”. A szűk és trükkösen kanyargó útvonalak jellegzetessége, hogy az egyik oldalukon a meredek sziklafal, a másik oldalon pedig a szakadék várja a hibát vétő versenyzőket. A Toyota azonban magabiztosan néz a verseny elé, hiszen Monte Carlóban - ahol szintén az aszfaltos szakaszok domináltak, bár jóval hidegebb időjárás mellett olykor hóval borítva – kettős győzelmet szereztek. A korzikai forduló persze nem csak a versenyzőket, hanem az autókat is kemény próba elé állítja. Pénteken máris egy 49,03 kilométer hosszú szakasz vár a mezőnyre, viszont azon kívül csak egy gyorsaságit kell teljesíteni.
Hirdetés

Szombaton három, összesen 136,9 kilométer hosszú szakaszt kell teljesíteni a sziget északi részén, míg az utolsó napon a nyugati partszakasz kerül terítékre. Ott ráadásul a brutálisan hosszú, 55,17 kilométeres Vero-Sarrola- Carcopino gyorsaságin kell hiba nélkül teljesítenie annak, aki a dobogó tetején szeretne állni. „Úgy érzem, jól fogunk szerepelni Korzikán. Az autónk egyszer már elég jónak bizonyult aszfalton, és jó néhány eredményes teszten is túl vagyunk már. Tesztpilótánk, Juho Hänninen sokat dolgozott a futómű beállításain, és sikerült is javítania az autó teljesítményén, úgyhogy azt hiszem, Jari-Matti, Ott és Esapekka elégedett lesz a géppel. A csapat összes tagja remekül felkészült, és szerintem mindenki nagyot autózik majd.” – nyilatkozta Tommi Mäkinen, a Toyota Gazoo Racing rally csapatának főnöke.

„Eddig mindenféle úton jók voltunk ebben a szezonban, és a csapat nagyon keményen dolgozott azon, hogy ez így legyen. Most itt az ideje, hogy visszaszerezzünk pár pontot a vetélytársainktól. Tavaly elég jól szerepeltem Korzikán, most pedig komoly eredményt szeretnék elérni. A Monte-Carlo Rallyn meglehetősen sajátságosak voltak a körülmények, így ott nehéz volt nagyot dobni, de most a Korzikát megelőző tesztek nagyon biztatóan sikerültek. Szerintem jó irányba indultunk el, és úgy érzem, hogy remek az autó teljesítménye.” – elmélkedett az előtte álló versenyről Ott Tänak, a 8-as rajtszámú Yaris WRC pilótája.

A verseny alakulása a Rali Világbajnokság honlapján percről-percre követhető.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.04.06. at 22:41
    Permalink

    Makinen, mint fő toyotás, mekkora fordulatokat tud produkálni az élet!!! 🙂

    Amúgy most jártam Kölnben, sajnos a TTE-t nem lehetett megnézni (pedig a fotók alapján ütős a szélcsatorna alatti raktár), de Sainz Corollájából volt egy darab a Toyota Collectionben.

Vélemény, hozzászólás?