Köszönetképpen fényfestést kap a rendőrpalota

Negyedével csökkent az autóbalesetekben elhunytak száma - köszönetet mond a rendőrség

Történelmi mértékben csökkent 2020-ban a közlekedési balesetben elhunytak száma, a legutóbb 1956-ban volt alacsonyabb ez a szám - mondta az országos rendőrfőkapitány rendészeti helyettese csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

2020-ban a közlekedésbiztonsági helyzet jelentősen javult, és ez mindannyiunk érdeme, amelyet megköszönünk valamennyi közlekedőnek – emelte ki dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy az ORFK-OBB on-line sajtótájékoztatóján. A tábornok elmondása szerint amióta feljegyzik a közlekedési baleseteket, utoljára 1956-ban volt ilyen alacsony a közlekedési halálesetek száma. Ezért az ORFK-OBB kampányt indított, amelyben megköszöni a közlekedőknek a pozitív hozzáállást és egyben felhívja a figyelmet a közlekedésbiztonság és a társadalmi felelősség kapcsolatára.
Hirdetés
A sajtótájékoztatón Óberling József ezredes ismertette a pozitív eredményeket, amelyek szerint az előzetes adatok alapján 2020 folyamán 17,3 százalékkal kevesebb baleset történt, mint az előző évben. A 13 745 balesetben 454 ember vesztette életét, amely 24,6 százalékos csökkenést jelent a 2019-ben regisztrált 602 halálesethez képest. Az ezredes elmondta, a súlyos sérülések és a könnyű sérülések száma szintén csökkent.
Hirdetés
A sajtótájékoztatón hangsúlyozták, hogy a kedvező baleseti adatok csak részben köszönhetők a koronavírus járvány miatti korlátozó intézkedéseknek. A csökkenés, már az év elejétől tapasztalható volt, valamint a nyári forgalomélénkülés ellenére is megfigyelhető volt.

A szakértők szerint jelentősen hatott a közlekedőkre a megváltozott rendőri jelenlét, vagyis a Pofátlan(TAN)ító kampány az utakon.

A civil jellegű rendőrautókból történő rejtett ellenőrzések elindításával a közlekedők bárhol, bármikor számíthatnak szabálytalanság esetén rendőri fellépésre, amely a tapasztalatok és az adatok szerint jelentős visszatartó erő.
Az ORFK-OBB az eredmények publikálására intenzív médiakampányt indított. A kampánnyal a klasszikus felületeken, mint az óriásplakátok, TV és rádióműsorok, újságok, valamint az on-line térben is találkozhatunk majd. A kampány zárásaként a "rendőrpalotaként" ismert Teve utcai székháznál, vagyis a Rendőrségi Igazgatási Központ (Budapest, XIII. kerület Teve utca) homlokzatán dekorációs fényfestés jelenik meg január 25. és 31. között.
Hirdetés

Forrás: Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság hivatalos honlapja
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?