Kötelező videó: 38 év egyetlen percben

Videón a 7-es BMW 38 éves egyedfejlődése

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Gyönyörű animáción követhető végig a BMW 7-es sorozatának alkulása az 1977-es elsőtől a héten debütált hatodikig.


E héten mutatkozott be a BMW legújabb, hatodik generációs hetes sorozata, amely joggal nevezhető az autóipar jelenlegi csúcsának. Hogy mi mindent tud az autó, arról több videót is mutattunk már, alább pedig egyetlen percben az követhető végig, hogy miként alakult a bajorok csúcsmodelljének megjelenése az 1977-ben, azaz 38 évvel ezelőtt debütált első kiadástól a most megjelent aktuálisig.
Hirdetés

Az 1977-ben - még csakis soros hathengeres benzinessel - megjelent E23-as még igazi cápa volt, az 1986-ban érkezett E32 kerekdedebb karosszériájában már V8-as és V12-es motorokat is hozott, ugyanez elmondható az egy meseszép példányával nemrégiben próbált E38-ról is. A 2001-ben érkezett E65/E66/E67/E68 sorozat több szempontból is forradalmár volt. Chris Bangle egyedi formatervével jött, s ez volt az első sorozat, ahol az eltérő kivitelek eltérő modellkódokkal jöttek. Az alap E65-on túl az E66 a hosszított, az E67 a páncélozott, az E68 a hidrogén üzemanyagcellás Hydrogen 7. A 2008-ban kihozott ötödik generációnak, az F01/F02 szériának is jutott természetesen elsőség, az első hibrid BMW volt, az első F-szériás, továbbá az első nyolcfokozatú váltós modell is. A héten bemutatott hatodik generáció, a G11-es/G12-es széria ismét új betűt hozott a BMW-k nevezéktanába. Extrái közé pedig csokornyi újdonságot, egyebek mellett távirányítható parkoltatást, kézmozdulat-vezérlést és lézerfényszórót is. Meg persze tömegcsökkentést, minden eddiginél könnyedebb formát is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?