Kötélhúzó verseny: Tesla Cybertruck vs. Ford F-150

A Tesla legújabb modelljét a Ford bestsellerével eresztették össze

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Úgy tűnik, hogy a jelenleg kapható modellek közül a Ford F-150-et tekintik legnagyobb konkurenciának a Teslánál, így vele mérkőzött meg a Cybertruck. Hamarosan viszont másik gyártó is beléphet az elektromos pickupok piacára.

A Tesla Cybertruckot ugyan nemrégiben egy emlékezetes bemutatóval már leleplezték, de gyártásra még jócskán várni kell, jelen állás szerint a szalagok csak 2021 második felében kezdik ontani az elektromos platóst. Üvegtörés ide vagy oda, a vásárlókat felizgatta a futurisztikus pickup, eddig már negyedmillió előrendelés érkezett a Cybertruckra, ebből egy példány a dubaji rendőrség kötelékébe fog kerülni. A megosztó külsejű platós Tesla népszerűségének növelése és a címlapokon tartása érdekében a bemutató után néhány nappal máris közzétettek egy videót, melyben kötélhúzással dől el, hogy melyik pickup az erősebb. A négykerékhajtású elektromos Cybertruck ellenfele egy V6-os motorral szerelt hátsókerékhajtású Ford F-150. A verseny helyszíne kicsit lejtős, ami a Fordnak kedvez, ugyanis a Tesla áll hegynek felfelé. A kötélhúzás nem tart sokáig, a Tesla lazán elhúzza a kipörgő kerekű Fordot, ami nem meglepő, mivel a műszaki paraméterek nagyon eltérőek. Igazságtalanul, hiszen a Cybertruck árából erősebb F-150 is kapható.
Hirdetés
A Ford persze reagált a versenyre, szerintük az almát az almával kell összehasonlítani. A Ford a versenyben eleve hátárnnyal indult, mivel a négykerékhajtású Tesla ellen egy kétkerékhajtású Fordot állítottak ki, ráadásul az F-150 platója üres volt, így alig jutott terhelés a hátsó tengelyre, továbbá a Cybertruckon mély barázdával ellátott gumik voltak. Terepgumival, összkeréhajtással és erősebb motorral felvértezett F-150-nek több esélye lenne, de a Tesla villanymotorjának hatalmas (és mindig rendelkezésre álló) nyomatéka miatt még így is kicsi az esély a győzelemre, ám ez hamarosan kiderülhet, mivel a Ford visszavágót kért, amit Musk el is fogadott. Jelenleg csak hagyományos motoros szerelt pickupok kaphatók, de mire gyártásba kerül a Cybertruck, addigra más gyártók is előrukkolhatnak a maguk villanyos platósukkal, a Rivian R1T Truck már szintén előrendelhető.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?