Kötéllel rögzítették az életveszélyes Opel Corsa futóművét

Egy kenderkötél és a szentlélek tartotta az Opel futóművét

Közúti közlekedésre egyáltalán nem alkalmas autót szedtek ki a forgalomból a borsodi rendőrök. Már az is csoda, hogy nem okozott balesetet a szebb napokat látott Corsa.

A rend őrei Sajószentpéteren lettek figyelmesek egy Opel Corsára, aminek furcsán imbolygott a fara. Az igazoltatás közben alaposan szemügyre vették az autót, ami elképesztő műszaki állapotnak örvendett. Az öreg Opelt olyan mértékben támadta meg a rozsda, hogy a hátsó futómű az egyik oldalon teljesen elvált a karosszériáról. A probléma megoldását nem lehet sem szakszerűnek, sem javításnak nevezni, inkább az életveszélyes kókányolás jelző illik rá. Egy kenderből készült kötelet rögzítettek a hátsó vonószemhez, majd átvezették az autó alatt, megtámasztva a hátsó futóművet.
Hirdetés
A rozsdásodás mértéke és az autó ára alapján egyértelmű a gazdasági totálkár, a hátsó rész annyira korrodált, hogy már nincs mihez rögzíteni a futóművet. Az persze felvet néhány kérdést, hogy az ilyen mértékben elrozsdásodott jármű hogyan rendelkezett érvényes forgalmi engedéllyel, szinte biztosan nem az elmúlt 1-1,5 évben vált ilyen állapotúvá a B Corsa. A tulajdonos elmondása szerint nem olyan régen vásárolta az autót, amit elfelejtett 15 napon belül átíratni, így ezért szabálysértési feljelentést tettek a rendőrök, továbbá a műszaki állapot miatt bevonták a kisautó forgalmi engedélyét.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?