Közel 2000 lóerős a legújabb Lotus

Villanymotorokból merít majdnem 2000 lóerőt a Lotus újdonsága

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Rég jelentkezett igazi nagy durranással a Lotus. Hát most pótolta a lemaradást egy villanyhajtású szupersportautóval.

Betartotta az ígéretét a Lotus és egy brutálisan erős masinát dob piacra jövőre. Korábban ugyanis már elhintették, hogy valami eszement erős autó érkezik tőlük, de konkrétumokat nem árultak el. Egészen eddig. Most pedig már az első képeket is megmutatták róla.
Hirdetés
Az Evija mozgatásáról négy villanymotor gondoskodik, amelyeknek együttes teljesítménye 1973 lóerő. Ekkora erő elegendő ahhoz, hogy 3 másodperc alatt 100 km/h-ra gyorsítsa a sportautót, sőt a 300 km/h tempót is 10 másodpercen belül tudja majd. A végsebességét pedig kicsivel 320 km/h fölé saccolják.
Persze ezek az értékek csak úgy tarthatók, ha az Evija a mérlegen sem nyom túl sokat. A szénszálas vázra épülő autó tömege 1680 kilogramm és a hatótávolsága 400 km. Azonban a Lotus ígéretei között szerepel egy 350 kW-os töltő, amellyel 12 perc alatt 80 százalékosra tölthetők az akksik, illetve egy 800 kW-os változat is, ami tíz percen belül 100 százalékra tölt. Az árazással sem szerénykednek, hiszen az előzetes kalkulációk szerint 1,5 és 2 millió euró (kb. 500-600 millió forint) közötti összeg ellenében lehet majd hazavinni a 130 darab Evija egyikét.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?