Közel félezer változtatással jön az új Toyota Verso

Törökországból jön az átfogóan frissített Toyota buszlimuzin

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Igazából csak orr-részén látszik a változás, pedig a lemezek alatt is sokat tettek azért, hogy az új Verso kényelmesebb, takarékosabb és halkabb is legyen.Első látásra úgy tűnhet, hogy a kifutó és frissített Verso között nincs más különbség, mint a más modellekről - Yaris, Auris - már ismert egyenarc megjelenése, pedig a Toyota egész pontosan 470 alkatrészt módosított az autón. Legjelentősebb közülük persze mégiscsak az áttervezett orr-rész a sarkosabb lökhárítóval, LED-es nappali fényt tartalmazó fényszóróházakkal és hűtőráccsal. Kisebbek lettek az irányjelzőt integráló külső visszapillantók, és hátul is módosult a lökhárító, valamint a lámpatestek színezése.
Hirdetés
Utasterében átvariálták a betétek formáját, a kárpitozás anyagait és színeit, a felső kesztyűtartót puha érintésű műanyag fedi, míg az ajtókat, könyöklőt és kormánykereket lágy tapintású nappabőrrel vonták be. Átrajzolták az immár fehér háttérvilágítású műszereket, míg a kapcsolók, a légkondi tekerői és képernyője narancssárgán fénylenek éjszaka.


A Toyota Easy Flat-7 ülésrendszerrel továbbra is könnyed a 32 lehetséges formáció közötti átalakítás, az összes ülés igénybevétele esetén 155, ledöntött harmadik üléssorral 440 liternyi szabad tér jut a csomagoknak. Változatlanul háromféle felszereltség lesz elérhető, de bővítették az alapfelszereltséget, így a 6,1 colos, színes, érintőképernyős multimédia-rendszer már alapáron is jár az autóhoz.
Változatlan marad a motorválaszték, de itt is, ott is hegyezgettek apróságokat, hogy a korábbiaknál kedvezőbb fogyasztási és károsanyag-kibocsátási adatokat mutathassanak fel. A konkrét számok megismerése a párizsi bemutatóig még várat magára, de az eddigiekből kiderül, hogy marad a 126 lovas 2,0 literes dízel, valamint a 150 és 177 lóerővel kapható 2,2-es gázolajos, míg 1,6-os 132 lóerős és 1,8-as 147 lóerős motorok alkotják a benzines kínálatot.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?