Közel negyedével esett vissza a BMW i modellek értékesítése

23 százalékkal csökkent idén az elektromos BMW-k eladása

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A tavalyi évhez képest a 2016 első negyedévében 23 százalékot csökkent a BMW i modellek eladása.


A bajor autógyártó legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy az idei évben már zsinórban a harmadik hónapja csökkenő tendenciát mutat az elektromos és hibrid i3, valamint i8 modellek eladása. Míg a tavalyi év első negyedévében 5128 db jármű talált gazdára, addig idén ez a szám 2225 darabra esett vissza. A BMW-nek nagy tervei vannak az elektromos és hibrid modellekkel, ugyanakkor a két úttörőnek számító modell jelenleg csökkenő érdeklődést mutat.
Hirdetés

Fontos megjegyezni, hogy ezek a számok nem tartalmazzák az X5 xDrive40e, a 330e, a 225xe Active Tourer és 740e modellek értékesítési adatait. Annak érdekében, hogy a fenti statisztika ismét emelkedésbe menjen át, a BMW idén ősszel a Párizsi Autószalonon mutatja be ráncfelvarrott i3-asát, amely növelt, a jelenlegi 160 km helyett 193 kilométeres hatótávval várható. Ugyanakkor nem panaszkodhat a BMW, hiszen az összeladásokat tekintve 2016 első negyedévét 2,9 százalékos növekedéssel zárta a cég.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?