Közeledik a repülő taxik ideje? Az Audi már erre készül!

Hamarosan debütál az Audi repülő taxija!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A német márka az Airbusszal és az Italdesignnal közösen szárazföldön és levegőben is közlekedő járművet tervezett, amit nemsokára a nagyközönség számára is megmutatnak.

Az amszterdami Drone Week-en mutatja be „Pop.Up Next” nevű tanulmányát az Audi, amit leginkább egy elektromos autó és egy utasszállító drón kereszteződéseként jellemezhetnénk, bár inkább csak repülő taxinak hívják ezt a koncepciót.
Ami kissé talán hihetetlennek tűnik, de mégis igaz: már az első tesztrepülésen is túl vannak, melynek során a repülő egység precízen helyezte az utasszállító kapszulát a földi modulra, ami ezt követően önvezető üzemmódban hagyta el a tesztterületet. Persze azt azért hozzá kell tenni, hogy ez egyelőre csak egy 1:4 arányú kicsinyített modell volt.
Hirdetés

Mindazonáltal az Audi az Airbus leányvállalatával, a Voommal folytatott dél-amerikai tesztjeit követően azzal kalkulál, hogy akkora igény lesz a járműváltás nélküli közlekedésre, hogy már a következő évtizedben el fog terjedni a „légi taxi” szolgáltatás.
„A repülő taxik ideje közeledik. Mi az Audinál ezt teljesen biztosra vesszük. A „Pop.Up Next” programnál folyamatosan vizsgáljuk, hogy műszaki szempontból hol vannak a határaink. A következő lépésben egy teljes méretű tanulmányt tesztelünk repülés és földi közlekedés közben.” – mondta el Dr. Bernd Martens, az Audi igazgatótanácsának, beszerzésért és IT területért felelős igazgatója.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?