Közösen fejleszt autonóm technikát az NVidia és a Bosch

A jövő autótechnikáját építi együtt a Bosch és az NVidia

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hamarosan elérkezik a teljesen önvezető autók kora, legalábbis ezt támasztja alá a két cég közös munkája. Lássuk, mire lesz képes a mesterséges intelligencia!


A Bosch már évtizedek óta számos alkatrészt gyártott a világ útjain futó autókba, az Nvidia pedig főként az IT szektorból lehet ismerős. A két cég most egyesíti erőforrásait és közös fejlesztésbe fog annak érdekében, hogy megvalósítsák a teljesen önvezető autókat. A Bosch legújabb rendszere már az Nvidia Drive PX technológiáján alapul, amelyben egy Xavier szuperprocesszor úgynevezett négyes szintű önvezető funkciókat képes ellátni, magyarán teljes önvezetésre képes.
Hirdetés

A rendszer képes arra, hogy 3D-ben felmérje a környezetét, ezenkívül HD felbontású térképen tájékozódik, figyeli a járműdinamikai paramétereket, hogy a lehető legnagyobb biztonságban juttassa el az autót és utasait A-ból B-be. A jövőbe mutató újítás algoritmusa úgy lett megalkotva, hogy képes az öntanulásra is. Jól megfigyelhető ez az alábbi videón is, ahol egy kirakott bójasort először eltéveszt, majd hiba nélkül megy végig a kijelölt pályaszakaszon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?