Közösségi autótervezést szervez a Ford – te is beszállhatsz!

Ha szereted a szimulátorokat, akkor erre érdemes figyelned!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Virtuális versenyautót tervez a Ford, de nem csak a saját mérnökeik szállhatnak be a projektbe.

Az eSport népszerűségét a Ford is meglovagolja: egy virtuális versenyautó tervezésébe kezd. Ez önmagában nem lenne olyan, nagy hír, gondoljunk csak a Gran Turismo játékba készült koncepcióautókra. Viszont a Ford egyedi módját választotta a tervezésnek, hiszen a játékosok közösségével együtt formálja meg az alapoktól a versenyautót, méghozzá egy teljesen újszerű módszerrel. A Team Fordzilla P1 kódnéven futó projekt közvetlen résztvevői között ott lesznek a francia, a német, az olasz, a spanyol és a brit Fordzilla esport csapatkapitányok is, de a Ford Európa dizájnerei a gamer-társadalom széles rétegeitől kapott ötletek alapján is dolgoznak.
Hirdetés
A Team Fordzilla lényegében maga a kommunikációs csatorna lesz, ugyanis a Twitter profiljukon keresztül lehet szavazni az autó formavilágáról és a végleges döntéseket a szavazatok alapján hozzák majd meg. Több ilyen szavazás is lesz, és mindegyik egy-egy kulcsfontosságú területre vonatkozik majd, a motortól kezdve egészen a vezetőfülke kialakításáig. „Egy virtuális világ számára tervezett versenyautón dolgozni igazi élvezet, hiszen ilyenkor szabadon szárnyalhat a fantázia. A játékosok tapasztalata nagyon fontos számunkra, hiszen így alkothatjuk meg azt a gépet, ami tényleg a legdögösebben mutat majd a startvonalon” - nyilatkozta Amko Leenarts, a Ford formatervezési igazgatója. Azonban arról még nem adtak információt, hogy mikor gurul először a virtuális versenypályákra az új gépezet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?