Köztéri szobor FIAT 500-asból

FIAT 500, mint műalkotás

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A művészet és az alkotni vágyó ember nem ismer semmilyen határt, így alkalomadtán egy FIAT 500-as is látványos köztéri szoborrá válhat.


Amikor Lorenzo Quinn római szobrászművész életében először autót vásárolt, egy sötétkék FIAT 500 került a nevére, amelyet nagyon megszeretett az évtizedek során - elsősorban a kiskocsi pajkosan kedves, játékos külseje ejtette rabul a szívét, de szinte mind így vannak ezzel az 500-as rajongói. Művész lévén a képzeletének nem tudott határt szabni, és elhatározta, érzéseit megosztja a világgal, hozzá méltóan egy szobor formájában. A szimplán kőből faragott autómásolatot nem tartotta túlzottan kreatív ötletnek, így voltaképpen a gombhoz varrt kabátot: a régi autójához készített arányosan felnagyított kezet, és a Vroom-Vroom névre keresztelt alkotás hirtelen életre kelt. A négy méter magas kompozíciót korábban már kiállították Abu Dhabiban és Valenciában, most azonban London belvárosában végleges helyre került. A Park Lane körzetében egymást érik az ötcsillagos szállodák, illetve a prémium autómárkák bemutatótermei, és sokan megcsodálják a gyermeki érzéseket kiváltó autóból lett szobrot.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 21:03
    Permalink

    Zseniális. Kíváncsi lennék, nálunk a belvárosban meddig maradna egyben az így kiállított Fityó, nem betört üvegekkel, lámpákkal, nem ellopott kerekekkel. Pedig alapvetően optimista volnék…

Vélemény, hozzászólás?