Közúti teszten a Mitsubishi elektromos

A Yamato Transport teszteli a Mitsubishi villany-kisteherautót

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tokióban tesztelik az MMC elektromos kisáruszállítóját. Az autót csomagkézbesítésre használják.

Az MMC úttörőnek számít a sorozatban gyártott, elektromos hajtású autók területén. A vállalat 2009 júliusában vezette be a japán piacon az új generációs, elektromos hajtású i-MiEV modellt, amelynek első vásárlói a vállalatok, kormányhivatalok és önkormányzatok voltak. Ez év áprilisától már magánemberek számára is megrendelhető az i-MiEV. Az EV tökéletes öko-autó, hiszen közvetlen CO2 kibocsátása nulla, vagyis hatékony eszköznek bizonyulhat az olyan környezetvédelmi problémák megoldásában, mint a légszennyezés, a globális felmelegedés vagy az olajfüggőség. Azzal, hogy a vállalat kishaszonjárművel egészíti ki EV-kínálatát – amelytől hosszabb élettartamot és nagyobb futásteljesítményt vár el, mint a személyautóktól –, az MMC azt reméli, hogy kiveheti a részét az alacsony szénkibocsátású társadalom megalkotásából.
A Yamato Transport tanulmányozta az elektromos hajtású haszonjárművek alkalmazásának lehetőségeit, s úgy találta, hogy az új generációs EV-k ígéretes segítséget jelentenek az alacsony szénkibocsátású társadalom megteremtésében, ezért megállapodott az elektromos hajtású haszonjárművek fejlesztését és gyártását szorgalmazó MMC-vel, hogy elindítanak egy olyan programot, amely azt vizsgálja, hogyan teljesít egy csomagkézbesítői munkát végző EV kishaszonjármű.
A közúti teszt céljaira a két vállalat egy elektromos hajtású kishaszonjárművet használ, ami a sorozatgyártású Minicab modell alapjaira épül, és ugyanaz az elektromos hajtáslánc található benne, mint az i-MiEV modellben. A program során összegyűjtött és kiértékelt adatokat és információkat a vállalatok arra használják fel, hogy megvizsgálják az EV kishaszonjárművek alkalmazásának lehetőségeit a csomagkézbesítő üzletágban.
A Yamato Transport szerint ez a teszt jelentős lépés abban a folyamatban, amelynek célja, hogy a szállítmányozási üzletágban minél több új generációs jármű jelenjen meg. A vállalat már munkába állított 10 i-MiEV elektromos autót, s ezek segítségével tanfolyamokat rendez autóvezetőinek, ahol elsajátíthatják a biztonságos és környezetbarát autózás módszereit. A jelenlegi közúti teszt tapasztalatainak alapján a vállalat megvizsgálja majd az elektromos hajtású kishaszonjárművek alkalmazásának lehetőségeit csomagfelvevő/kézbesítő üzletágában. Mindez része a vállalat azon tervének, hogy környezetbarát autókra cserélje haszonjárműveit.
Az MMC továbbítja majd a közúti teszt eredményeit termékfejlesztő részlegének, hogy amilyen hamar csak lehet, megszülessen egy sorozatérett, elektromos hajtású kishaszonjármű.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?