Közúton használják ezt a Porsche 917-et, nincs másik ilyen!

Szürreális látvány egy Le Mans-i Porsche az utcán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Általában egy versenyautó csak azért születik, hogy versenyezzenek vele, közúton sosem közlekedik. Különösképp a Le Mans-i versenyautók, ez viszont itt más, eredeti, de csak közúton használták.


Hogy mennyire jó ötlet közúton használni egy versenyautót, az valójában nem is azért kérdés, mert nagyon gyors, hanem mert borzalmasan kényelmetlen. Egy ilyen Le Mans-i versenyautó nem azért születik, hogy közúti használatban legyen, a kényelem egyáltalán nem szerepel a tervezési listán. Egy Monte Carlo-i amatőr autóversenyző azonban ezt máshogyan gondolja, Claudio Roddaro két hónapot töltött azzal, hogy 2016-ban vásárolt eredeti Porsche 917 versenyautóját rendszámozhatóvá varázsolja. Az eredmény szürreális, mármint maga a látvány. hogy egy 917-es közúton közlekedik.
Hirdetés

A 037-es alvázszámú versenyautó eredeti, pontosan olyan, mint amivel a Porsche két legelső győzelmét aratta a Le Mans-i 24 óráson, majd 17 további kupát is bezsebelt, amivel rekordtartók. Ez a példány tartalék autónak készült, ám sosem volt rá szükség, így Claudio nem követet el semmiféle barbárságot azzal, hogy egy-két dolgot átalakítottak rajta, hisz nincs saját története. Legelőször 2003-ban regisztrálták versenyautóként, egy évvel később álltak vele rajthoz először. Claudio is indult vele párszor történelmi emlékfutamokon, ám érdekesebbnek találta a közúti autó projektet. Az autó egyébként 12 hengeres boxermotorjából 600 lóerő kerül az útra a hátsó kerekeken keresztül, az egész kocsi súlya pedig csupán 600 kiló. Azért ez mégis csak szép egy közel 50 éves konstrukciótól.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?