Kubica baleset miatt kihagyja a szezon elejét

Hatalmasat esett Kubica

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Többszörös csonttörést szenvedett Robert Kubica a Ronde di Andora Ralin elszenvedett nagysebességű ütközés következtében.

Hatalmasat bukott Robert Kubica a Ronde di Andora Rali első gyorsaságiján, mindössze 4,6 km megtétele után. A helyszínen tartózkodók elmondása alapján a lengyel versenyző falnak ütközött, majd egy szalagkorlát végének ment neki. Több mint egy órára a roncsban rekedt, és csak speciális vágóeszközökkel tudták őt kiszabadítani.
Helikopterrel azonnal a Santa Corona kórházba szállították Pietra Ligurébe, ahol megállapították, hogy több csonttörést szenvedett a jobb karján, kezén és lábán. A baleset vasárnap reggel történt, de még délután is műtötték Kubicát, aki a közlemény szerint nem volt életveszélyes állapotban, és a kézsérülése sem volt olyan komoly, hogy amputálni kellett volna.
Egyelőre nem tudni, hogy Kubica mennyi idő alatt épül fel, de a szezon előtti teszteket az első futamokat ki kell hagynia. A Renault számos tartalék versenyzője közül valószínűleg Bruno Sennával pótolja majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?