Kukoricával hajtott, a gyárinál erősebb Ferrari FF

E85-tel fickósított Ferrari FF Norvégiából

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Skandináviában jóval több bioetanolt égetnek, mint mifelénk, félmillió forintért több mint kétszáz lóerőt nyer, aki átalakíttatja FF-jét.

Az általunk eleddig nem ismert, norvég Customized.no állt elő a Ferrari FF alapteljesítményét több mint kétszáz lóerővel megemelő, mégis környezetkímélő átalakítással.
Az FF V12-esét E85 üzemanyag használatára tették alkalmassá, amitől a 6,2 literes motor 660 lóereje 887 LE-re hízott, hasonlóan a Koenigsegg Agera R-hez, mely E85-tel hajtva bő kétszáz lóerővel erősebb, mint 95-össel.
Ráadásul az FF 360 g/km-es károsanyag-kibocsátása állítólag 100 g/km alá csökken, és a 3,7 másodperces gyorsulás is a múlté, mert bioüzemanyaggal már 3 is elég a 100 km/órára éréshez. Szép számok, de azért jó lenne többet is látni a felmatricázott autónál. Főleg, ha azt is eláruljuk, hogy az egész konverzió mindössze 1500 euróba kerül.
Hirdetés
Tuningcégnél ennyi pénzért valószínűleg szóba sem állnak egy Ferrari FF tulajjal, akinek a kedvező áron kínált plusz lóerők mellett a megnövekedő fogyasztással, azaz a szerényebb hatótávval mindenképp számolnia kell. Hogy mennyit fognak lehúzni kártyájáról a tankolásnál? Érdekli a fenét, amikor legalább megújuló, a benzinnél olcsóbb üzemanyaggal megy a gép.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?