Kulcsrakész versenyautó is készült a BMW M2 CS-ből

Azonnal bevethető versenyautó készült a leköszönő BMW M2-ből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Véletlenül sem csak az utcai vagányokra számít a BMW, elkészítették az M2 CS homológ versenyautó kivitelét is.


Már csak abból is látszik, mennyire fontos a BMW-nek az M2, hogy nem csak az utcai autó készült el könnyített és még élesebb kivitelben, de versenyautó is készült az M2 CS-ből. Kulcsrakész pályagép az M2 CS Racing, vagyis bárki hozzájuthat és a megfelelő beállítások elvégzése után rajthoz állhat vele. Homológ bukócső, versenyülések, futómű és fékrendszer került bele a megfelelő biztonsági megoldásokkal együtt.
Hirdetés

Az M2 CS Racing S55-ös soros hathengeres turbómotorját 280-365 lóerős teljesítményszintre hangolták, beállítás kérdése. Bár az utcai autó 450 lóerős, a versenyszabályzatok ennél alacsonyabb teljesítményt írnak elő az M2 CS kategóriájában, nyomatéka viszont ugyanúgy 550 Nm. A versenyautóban az utcai változathoz is elérhető 8 fokozatú ZF automata váltó dolgozik, melyet az M Gmbh kicsit még átalakított, leginkább szoftveresen. Vezetni nem lesz nehezebb, mint az utcait, amatőrök is elboldogulnak majd vele, miután az ABS és a kipörgésgátló alapáron benne marad, ugyanakkor mindkettő kikapcsolható így a versenyautó már alapból is kellőképpen személyre szabható. Az első szereplése a VLN Endurance bajnokságban lesz, nem máshol, mint a Nürburgring Nordschleifén, az első autókat pedig 2020 közepén kezdik majd el kiszállítani.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?