Kulcsrakész versenyautó készült az új Hyundai i20-ból

A felpiszkált Hyundai i20 N alapjaira építve készült el az új Rally2-es kulcsrakész versenyautó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az előző i20 R5 raliautóval indult a Hyundai ügyfeleknek szánt kulcsrakész versenyautókat építő divíziója. Az új versenyautó minden szempontból túlmutat elődjén.

2015-ben kezdte meg a Hyundai Motorsport Customer Racing részlege a működését, és első olyan kulcsrakész versenyautójuk, melyet ügyfelek számára építettek, az i20 R5 raliautó volt. A szabályzatok azóta változtak, minek következtében az elnevezések is, az R5 most az új Rally2-nek felel meg, vagyis az új i20 N Rally2 versenyautó pontosan annak a modellnek a második generációja, amivel a Hyundai Motorsport Customer Racing részlege elindult. A WRC 2 és WRC 3-ban indítható új versenyautó már a pár napja bemutatott i20 N utcai hot hatch-re épül. Hatfokozatú szekvenciális váltóját megörökölte ugyan elődjétől, de 1,6-os turbómotorja teljesen új. Futóműalkatrészeit és a hajtás többi elemét is teljesen újratervezték, a legfrissebb technikákat alkalmazva építették fel a versenyautót. Homologizált bukócső, versenyülések és szabályozható fékrendszer is szerepel benne. Az új versenyautó tesztjeit a hónap végén kezdik meg, az első ügyfélautókat jövő nyáron fogják tudni átadni és ezután állhatnak velük rajthoz a WRC-ben.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?