Külön Hilux készült az 50. évfordulóra

Idén 50 éves a Hilux, különkiadással ünnepel a Toyota

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Idén 50 éves a világ legnépszerűbb pickupjának és egyben fogalomnak számító Toyota Hilux. A márka a csúcsverzióból készített évfordulós kiadást.


Legyen szó terepjárásról, sivatagi kalandozásról, vagy akár erdészeti, vadászati munkavégzésről, a Toyota Hilux fogalom. Igaz, a modellnév jó ideje, közel 50 éve ismert, hiszen a sorozat első generációja 1968. március 21-én mutatkozott be Japánban, majd egy évvel később az európai piacon. A Hilux mára a Toyota egyik legsikeresebb autójává vált, de ami még fontosabb, több mint 18 millió darabos értékesítési eredményével ez a világ legnépszerűbb pickupja. A Hiluxot jelenleg hat országban is gyártják, és a világ 180 országában kapható.
Az elmúlt 50 évben a megkérdőjelezhetetlen minőség, az elnyűhetetlen tartósság és a legendás megbízhatóság hármasáról híressé vált, a megállíthatatlan Hilux újra meg újra bizonyította legyőzhetetlenségét, meghódítva az Északi-sarkot, Izland vulkánjait és az Antarktiszt, közben pedig dobogós helyezéseket szerzet a Dakar Rally poklában, ahol épp most is épp előkelő helyen versenyez.
Hirdetés

Hogy még egy kicsivel több figyelmet kapjon a modell, megszületett az eddigi csúcsverzión alapuló jubileumi különkiadás, az Invincible 50 Chrome Edition. Az új változat megjelenését kifejezetten egyedivé teszik a krómozott bukócsövek és fellépők, az ugyancsak krómozott gallytörő rács és kartervédő lemez, valamint a fekete színű kerékjárat-szélesítések, amelyek csiszolt felületű, 18 colos könnyűfém keréktárcsákat rejtenek. Az első ajtókat “Invincible 50” embléma díszíti. A platót fényezését műanyag bélés óvja a karcolásoktól.
A Hiluxot stop-start elektronikás 2.4 D-4D (150 LE, 400 Nm) dízelmotor hajtja, európai eladásai pedig tavaly 41 044 példánnyal új rekordot döntöttek. Hogy a hazai piacon megjelenik a jubileumi kiadás, arról egyelőre nincs információnk, de az Invincible "alapverzióról" tudunk mutatni egy tesztet, alább pedig az évfordulós változat látható mozgás közben is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?