Különkiadás a McLarentől

Csak 100 példány készül a jubileumi McLaren 50 12C-ből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A McLaren ötvenéves évfordulójára 50-50 példányra korlátozott jubileumi McLaren 12C sportautót dob a piacra. A kínálat fele kupé és fele roadster.


Miként arról már megemlékeztünk, 50 éves a McLaren. A nagy ünnepség szeptember 2-án lesz a brit márka főhadiszállásán, ahol már felsorakoznak az egyedi gyártású jubileumi modellek is. Ezek új, jobb leszorítóerővel bíró lökhárítókat kapnak, természetesen szénszálas műanyagból. A levegő beáramlását irányító lökhárítótoldatok kevlárból készülnek.
A McLaren 50 12C és 12C Spider modelleket karbon-kerámia fékekkel lassítják, a tárcsák 394x36 milliméteresek elöl, 380x34 milliméteresek hátul. Szatén feketére fényezett ultrakönnyű kerekei elöl 19, hátul 20 hüvelykesek, ezek összesen két kilóval könnyebbek, mint a szériamodell felnijei. Motorja maradt a 3,8 literes biturbó V8-as hatszáz lóerővel.
Hirdetés

Utasterét mindenhol bőr és szénszálas műanyag borítja. A kocsi három fényezéssel kérhető: a fekete és az ezüst mellett a klasszikus McLaren narancsszínben is elérhető. Sorszámozott plakett, egyedi indítókulcs és a McLaren-főnök Frank Stephenson által aláírt adás-vételi szerződés is a különleges példányok tartozékai. Nagy-Britanniában a McLaren 50 12C alapára 196 ezer font (66,4 millió forint), a nyitott tetejű változatért húszezerrel többet (73 millió forintot) kérnek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?