Különleges GT3 kiadással ünnepel a Porsche

A Porsche 70 éve tette be a lábát Ausztráliába

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Limitált szériában, egyedi belső elemekkel készül a GT3-as, aminek még a színe is az első Ausztráliába érkező Porschéra hajaz.

Első ízben készített limitált szériát a Porsche Ausztrália részére. Az egyedi GT3-as modellek az 1951-ben ausztrál partot érő két 356-osnak és a forgalmazás megkezdésének állít emléket. A kontinens meghódítása nagyrészt Norman Hamilton ausztrál üzletembernek köszönhető, aki európai utazása során kötött szorosabb ismeretséget a márkával és magával Ferry Porschéval. Amerika után Ausztrália lett a második Európán kívüli földrész, ahol árulták a német sportkocsit, továbbá a kenguruk kontinense lett a Porsche első jobbkormányos piaca, az Egyesült Királyságban csak 1954-ben kezdődött a forgalmazás.
Hirdetés
A 911 GT3 70 Years Porsche Australia Edition minden példánya ezüst fényezést kap, ami nagyon hasonlít arra az árnyalatra, amiben az első két, Ausztráliába érkező 356-os pompázott. Az autó külsején sok változás nincs, a Touring Package-re épülő modellen egy nemzeti lobogóval ellátott plakett utal a limitált kiadásra. Az ünnepi modellen kék bőrrel húzták be az ajtókat és az ülések széleit, ezen felül kockás kárpit (a matek szakosoknak négyzetrácsos) és a széria mivoltára utaló feliratok dobják fel az utasteret. A technikában nincs változás, a négyliteres szívómotor 510 lóerős, százra 3,9 másodperc alatt gyorsul a 911 GT3.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?