Különleges minit fejleszt a Kia

Kia Tam - városi, tolóajtós Kia mini

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Japánban külön műfaj a kei car, az aprócska, picinyke motoros városi miniautó, és úgy tűnik, a Kia is valami hasonlóra készül. Hogy aztán a Tam is ugyanúgy belső piacos modell lesz-e, mint a japán konkurensek, még nem tudni.


Tam néven bukkantak fel egy eddig nem ismert Kia kémfotói, rögtön kétféle, egy szürke és egy sárga álcázott tesztautóval. Úgy tűnik, sok belpiacos japán modell mintájára a dél-koreaiak is városi, mini egyterű fejlesztésébe kezdtek, és mivel szinte semmilyen konkrét információ nincs még, akár az is elképzelhető, hogy nem fogják globálisan értékesíteni a kocsit. Úgy hírlik, 800 köbcentis motorral mozogna a 3 méternél alig hosszabb, formailag sok izgalmat nem tartogató, ám annál célszerűbb járgány, melynek jobb oldalán egyértelműen tolóajtót lehet felfedezni - vélhetően a középső B oszlop nélkül. Ilyen jegyekkel igazán érdekes városi szaladgálónak ígérkezik a Tam.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?