Különleges Suprával indítja az új évet a Toyota

Alig pár száz darab készül az egyedi Suprából

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

2019-ben mutatta be az ötödik generációs Suprát a Toyota, amely azóta számos ráncfelvarráson esett át, ám ezúttal a technika helyett az autó kinézetéhez nyúltak hozzá a japánok.

Mindössze 600 darabot készít az új Suprából a Toyota, mely az A91-CF Edition nevet kapta. Ezúttal a belsejéhez nem nyúltak a mérnökök, csupán a küllemén dolgoztak. Számos helyen karbon elemekkel tették látványosabbá az egyébként is megnyerő külsejű sportautót. Az új Supra első légterelői, oldalsó küszöbtoldatai és a hátsószárny is karbonból készül, ráadásul a Toyota ígérete szerint az említett elemek nem csak az esztétikumot javítják, de az autó stabilitását és vezethetőségét is. Mindössze 3 színben kérhető az A91-CF: matt szürke, fehér és élénk sárga. A japánok ezt a lépésüket a beltérrel indokolták. Szerintük a fekete-piros színek, melyek a beltérre jellemzőek, más színnel nem mutatnának túl jól. Jelenleg a Toyota csupán Amerikában tervezi értékesíteni a limitált darabszámú Suprát, így hazánkban valószínűleg nem lesz elérhető.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?