Különleges Volkswagenek érkeznek hétvégén a Hungaroringre

Pikes Peak győztes és tolóajtós Golf is tiszteletét teszi Mogyoródon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha ősz, akkor Volkswagen-találkozó. A 2012 óta minden évben megrendezett autós dzsembori idén is izgalmasnak ígérkezik.


2012-ben még Golf-találkozóként indult az a rendezvény, amiből az elmúlt években az ország legjelentősebb márkatalálkozója nőtt ki. Az elmúlt években rendre külön szegletet kapott a Hungaroringen a nem szerény palettájú VW összes modellje, idén pedig első ízben nem Golf, hanem egy alig futott Beetle a nyereményautó, amit szeptember 22-én, azaz holnap valaki akár jelképes összegért is megkaparinthat.
Hirdetés

A nyereményautó mellett persze lesz még bőven érdekesség. Mindenki körbejárhatja az új Touareget és a T6 California változatát, s a helyszínen debütál egy California Balaton Edition kivitel is, míg a T-Roc off-road pályán is kipróbálható lesz. A sportvonalat kedvelők számára a Volkswagen Driving Experience Team több Golf GTI Performance-t, egy Golf GTI TCR-t és egy Golf GTI Clubsport S modellt hoz a találkozóra, utóbbival a korábbi évek hagyományához hűen Ronny "C´Rock" Wechselberger mutat majd be lélegzetelállító trükköket. A Volkswagen gyári tuningcége, az R GmbH révén megtekinthető lesz egy Golf R Variant („Monster“ audio- és OZ Performance csomaggal), egy Polo WRX, valamint a 400 lóerős Oettinger Golf 400R rendőrautó.
A Hungaroringre érkezik továbbá az a duplamotoros Golf Mk2 is, amely 1987-ben a Pikes Peak Nemzetközi Hegyi Felfutó versenyen indult a Volkswagen Motorsport színeiben. Az autóval együtt hazánkba látogat Klaus-Joachim „Jochi” Kleint korábbi német profi, Európa-bajnok raliversenyző is, aki a 31 évvel ezelőtti futamon vezette a 652 lóerős kocsit.
De a sor itt még nem ér véget, a szervezők ugyanis Josef Juza 116 Golfból álló gyűjteményéből is elhoznak három egyedi modellt: két I-es és egy II-es Golfot. Az egyik I-es Golf egy 1973-as, sorozatgyártás előtti, tolóajtós változat – valószínűleg a világ legrégebbi Golf modellje –, a másik pedig egy CitySTROMer, amely az RWE német energetikai cég közreműködésével épült 1981-ben. Ez a modell volt az egyik első mindennapi használatra alkalmas elektromos autó, melyből 20 jármű került az energetikai cég flottájába. Szintén jelen lesz az elektromos hajtású II-es Golf is, amely már valamivel nagyobb mennyiségben készült. Akit felvillanyozott a program, vegye célba szombaton a Hungaroringet, ugyanis ha a Volkswagen-találkozó nem is kutyavásár, de egy évben csak egyszer van.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?