Különös gépek lepték el a Nürburgringet

Megkezdődtek az idei felújítások a legendás Nordschleifén

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ahogy tavaly, úgy idén is bezárt a Nürburgring év végére hogy némi karbantartást végezzenek. A munkálatok már el is kezdődtek és kezdésként szétkaptak pár fontos kanyart.


Minden évben van mit javítani a világ talán leghíresebb versenypályáján, a Nürburgring Nordschleifén. A közel 26 kilométer hosszú aszfaltcsík persze nem csak versenyek fontos helyszíne, szinte az összes autógyártó ide jár finomhangolni a még készülő prototípusautókat, és persze híres arról is, hogy bárki befizethet pár körre szinte bármilyen autóval. A legendás pályán temérdek hírhedten veszélyes pont van, a bonyolult kanyarkombinációkat szintkülönbségek is nehezítik, de több helyen már az aszfalt minősége is kritizálható, ezeken javítanak most.
Hirdetés

Több fontos helyszínt ki is emeltek, melyekre nagy hangsúlyt fektetnek, ilyen a Flugplatz / Schwedenkreuz, Kallenhard, Wehrseifen, Ex-Mühle és a Hohe Acht. Egy ilyen felújítás sosem egyszerű projekt, a 2017-es munkálatok alatt például kicserélték a hírhedten trükkös Bunnchen 2 kanyar kijáratánál lépvő kavicságyat rácsozott téglákra. Jellemző a kicsúszás ezen a helyen, ahol a kavicságy korábban számtalan autót mentett meg a roncsteleptől, így ezt egész hamar vissza is csinálták a felújítás után. Mivel most több fontos kanyarkombináción is javítanak, több helyen teljesen kicserélik az aszfaltot, vélhetően számtalan autó ideje változni fog a pályán, így hamarosan újabb rekordidőkre számíthatunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?