Kupé és kabrió Porsche Panamera érkezhet

Az új karosszériákkal négytagúra bővülne a Panamera kínálat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A sportosabb megjelenésű Panamera modellpáros a BMW 8-as és a Mercedes S-osztály orra alá törhet borsot.

Nagy megdöbbenést keltett, amikor 10 évvel ezelőtt megjelent az ötajtós családi Porsche, mely az öt ajtó ellenére is a 911-esre hasonlít. A második generációból már kombi is készült, ám a hírek szerint tovább bővülhet a választék. A két új változat az ötajtósnál rövidebb tengelytávval érkezhet 2+2 személyes kialakítással, ám várhatóan a szintén 2+2 üléses 911-esnél praktikusabb lesz. A két új Panamera inkább a túrakupé (és kabrió) irányvonalat képviselné, a sportosabb karakterre vágyók igényeit továbbra is a 911-es elégítené ki.
Hirdetés
A kupé és kabrió esetében nem marad meg az öt ajtó, de a látványtervek alapján ízig-vérig Porsche lesz, a manapság jellemző stílusjegyekkel. Motorok tekintetében nem valószínű, hogy változás történne, benzines és hibrid verziók alkothatják majd a kínálatot (dízel Porsche már nem készül), viszont olyan pletykák is felröppentek, hogy nem Panamera néven érkezik a kupé és a kabrió, hanem a 928 vagy 929 néven futnának az újdonságok. Még az is elképzelhető, hogy 2020-ban már be is mutatnák az új modellpárost, ám egyelőre a Porsche nem erősítette meg a pletykát, bár nem is tagadja azt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?