Kupé lesz az új Skoda Octavia?

Még csak rajzokon, de már látható, milyen lesz az új Skoda Octavia

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Két skiccet villantott a Skoda az Octavia új generációjáról, amelyet hamarosan élőben is megmutatnak.

Továbbra is kitart a Skoda a kristályüveg tárgyak ihlette formanyelvnél, ám az új Skoda Octavia vonalait megfűszerezi egy kis kupés beütéssel. Legalábbis erre lehet számítani azokból a vázlatokból, amit most megmutattak a csehek. A skiccek még eléggé elnagyoltak, de az kiderül belőlük, hogy az új Octavia arca hasonlít a Scala orrára, és az egész autó arányai sokkal közelebb állónak tűnnek a Superbhez. Valószínűleg a prémium kategória irányába szeretné tolni a Skoda az egyre nagyobbra növekedő Octaviát.
Hirdetés
Az új Octavia egyébként ugyanarra az MQB platformra épül, amelyre a szintén hamarosan bemutatkozó új Volkswagen Golf, SEAT Leon és Audi A3 is. Ebből következően a hajtásláncokon is osztozkodnak majd, amelyek között öntöltő és konnektoros hibrid is lesz. Természetesen érkezik majd kombi, Scout és RS változat is az Octaviából, de ezeket később mutatják majd be. Az alapváltozatot pedig november 11-én.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?