Kupé SUV lesz az elektromos Volkswagen ID.4 GTX

Kémfotókon már megleshető, mivel gyarapodhat az elektromos Volkswagenek tábora

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A nagy teljesítményű elektromos SUV-k ligájába érkezhet a VW ID.4 GTX, ami a prémium kupéterepjáróktól csábíthatja el a vevőket.

Hirdetés
Kategóriateremtő húzásnak bizonyult a BMW X6 piacra dobása 2008-ban, a bajorok terepjáró és kupé ötvözete egy ideig konkurencia nélkül uralta a szegmenst, az utóbbi években viszont a többi gyártó sem hanyagolta el a csapott hátú SUV kategóriát. A vevőknek manapság nem feltétlenül kell hatalmas SUV-t választani, ha kupés befejezésre vágynak, a kisebb kategóriában is elérhető csapott far. A Volkswagennél is érzik a szegmensben rejlő potenciált, ezért az ID.4 második variánsa kupés háttal jön, természetesen villanyhajtással.
Hirdetés
A front az ID.4-től jön, csupán a lökhárítón fedezhető fel némi eltérés, amivel a ID.4 GTX a sportosabb vonalat erősítheti. A modell egyértelműen teljesítményorientált, ezt a hátsó spoiler és kipufogó imitáció is hangsúlyozza, így akár a BMW X4 vagy a Ford Mustang Mach-E potenciális vevőinek a fejét is elcsavarhatja az elektromos VW. A technikai paraméterek még homályba burkolóznak, csupán annyi tűnik biztosnak, hogy az ID.4 GTX-nél alapáron jár az összkerékhajtás és 300 lóerő felett lesz a teljesítmény, a hatótávot pedig 500 kilométer fölé ígérik (WLTP ciklus szerint mérve). A rohamtempóban fejlődő elektromos almárka legújabb modelljének megjelenésre akár még az idei év végén sort keríthet a Volkswagen.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?