Lamborghiniből faragtak De Tomaso Panterát

Panther Project 1: De Tomaso Panter készült egy Lambóból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Papíron szép tervnek tűnt a Lamborghini átépítés az Ares Design részéről, de most végre a valóságban is megszületett a De Tomaso Pantera replikája.


Rengeteg beharangozó skicc, tervrajz és álcázott autót ábrázoló kép után lerántotta a leplet az Ares Design új üdvöskéjéről a Panther Project 1 néven futó járműről. A tuningcég „Legendák Újjászületése” programjának első tagja ez az 1970-es De Tomaso Pantera replika, amelyben Lamborghini szív dobog. Sőt, a „bőre” alatt lényegében egy Huracán.

Azonban nem hagyták érintetlenül azt a bizonyos szívet. A motorvezérlő elektronika és a kipufogórendszer módosításával több erőt sajtoltak ki az 5,2 literes, V10-es motorból. Méghozzá 650 lóerőt, amelyet 8250-es fordulatnál ad le, illetve 600 Nm forgatónyomatékot, amely 6500-nál érkezik. Az erőt hétfokozatú, duplakuplungos sebességváltó továbbítja a Haldex rendszerű összkerékhajtás felé. Az átalakított kasztni és a +10 lóerő ellenére az autó tömege nem változott, de a gyorsulása 0,2 másodperccel lassabb, mint a Huracán Evo modellé. A Pantera átirat 3,1 másodperc alatt éri el álló helyzetből a 100 km/h tempót és 325 km/h a végsebessége.
Hirdetés

A karosszéria új elemei szénszálas műanyagból készültek és igazából csak az ajtók árulkodnak kívülről a Lamborghini eredetről. Az utastérben pedig szintén rengeteg a szénszálas műanyag, illetve a Nappa bőr, valamint az Alcantara, de itt már nem lehet palástolni a donor kilétét. Az Ares Design május végén már átadja az első példányokat a megrendelőknek, akik kifizetik érte a 615 ezer eurót, ami körülbelül 193 millió forint.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?