Land Rover-BMW házasságból kaphat konkurenciát a Mercedes G 63

A Land Rover Defenderből érkezhet egy 500 lóerős változat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szögletes, de elődjénél sokkal modernebb megjelenéssel tért vissza a Defender, melyből hamarosan - német segítséggel- izmos sportváltozat készülhet.

A hosszú ideig gyártásban lévő elődjével ellentétben nem csak a vadász-erdész vonalon szeretne sikert aratni az angol gyártó a Defenderrel. Az idén bemutatkozó típusból széles választék várható, melyből jelen állás szerint a pickup modell kimarad, de egy sportváltozatról már keringenek a pletykák. Az érkező modell megkaphatja az SVR logót, ami az izmos Jaguárokról és Range Roverekről lehet ismerős. A még nem hivatalosan Defender SVR néven emlegetett típus nem csupán a Land Rover munkáját dicséri, ugyanis az erőforrás a BMW-től érkezik, így ha áttételesen is, de a BMW “kockaterepjáró” fronton is konkurál a Mercedesszel.
Hirdetés
Híresztelések szerint a bajorok a 4,4 literes, két turbóval szerelt V8-asukat kölcsönözhetik a Defender számára. Ez az erőforrás az X5 M Competition változatában 625 lóerőre képes, ám az angoloknál némileg visszafogják a ménest, mivel a Defenderbe 500 lóerő körüli teljesítménnyel építhetik be a V8-ast. A sportváltozat az ötajtós (Defender 110) karosszériával érkezhet, melyhez alapáron járhat majd a négykerékhajtás, a nyolcfokozatú automataváltó és a légrugós felfüggesztés is, de még versenypályára való üzemmódot is kaphat a Mercedes-AMG G 63 konkurense. Ugyanakkor a sportváltozat mellett tartogat még egyéb érdekességet is a Land Rover. Az évtizedek alatt megszokott 90-es (háromajtós) és a 110-es (ötajtós) karosszériák mellé hamarosan érkezhet egy 130-as jelölésű, hosszabb, több luxussal és 8 üléssel kényeztető változat is, így az eddigieknél szélesebb kínálattal állhat a vevők rendelkezésére a Defender.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?