Láttad már Magyarország legnagyobb karácsonyfáját? Mutatjuk!

A Megyeri híd karácsonyi díszfényei igen látványosra sikerültek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Magyar Közútnak hála a főváros melletti Megyeri híd pesti hídfő felőli pilonja és ferdekábelei három éjszakán keresztül speciális, karácsonyi díszkivilágítást kapnak. Az ország legnagyobb karácsonyfájává avanzsáló pilon december 23-ig tekinthető meg.

A Duna felett tornyosuló, 35 emelet magas "karácsonyfa" főként acélból és betonból készült, így az ünnepre hangolódásnál sokkal fontosabb feladatai is vannak. Az említett tárgy ugyanis nem más, mint a Megyeri híd pesti hídfő felőli pilonja, ami december 23-ig minden este 16 és 24 óra között zöldben pompázik.
Hirdetés
A Közút szakemberei külön felhívják a figyelmet ugyanakkor, hogy továbbra is tilos a leállósávon szabálytalanul megállni és vezetés közben telefonnal fotózni is, így a rendőr sem fogja elfogadni a "bocsánat biztosúr, csak kameráztam" kifogást. Javaslatuk, hogy aki fotózni szeretne, az a 2-es főút felől közelítse meg a hidat, majd a pesti hídfő alatti részen tegye le az autót. Még útbaigazító táblákat is kihelyeztek a könnyebb és biztonságosabb gyalogos vagy akár kerékpáros odajutás érdekében.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?