Látták az új Toyota sportkocsit

Már készül a Toyota és a Subaru új sportautója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tavaly jelentette be a Toyota és a Subaru, hogy folytatják közös projektjüket, és lesz utódja a GT86-nak, valamint a BRZ-nek. Most látták először utcán az egyik prototípust.

Közel egy évvel ezelőtt a Toyota és a Subaru hivatalosan is megerősítette azt a hírt, hogy dolgoznak az új közös sportautón, vagyis a GT86 és a BRZ utódján. Egészen eddig semmit nem lehetett tudni a projektről, most viszont megjelent egy videó, amit a Toyota michigani fejlesztőközpontjához közel vett fel egy Kystify nevű instagram felhasználó. A felvételt eljuttatta a Matt Maran Motoring nevű YouTube csatorna kezelőjének, aki hosszasan és részletesen kielemezte a felvételeket, amiken elég erősen sejthető, hogy mi látható.
Hirdetés
A forma egyelőre valóban arra utal, hogy a GT86, vagy ahogy újonnan emlegetik, a GR 86 van a felvételeken. A név vélhetően változni fog és valamilyen módon belekerül a Gazoo Racing rövidítése. Arról is pletykálnak már, hogy az eredetileg 2,0 literes boxermotort 2,4 literesre növelik, de marad szívó, viszont egyelőre 220 lóerőre saccolják a teljesítményt, ami nem tűnik túl erősnek tekintve, hogy épp az erejét kevesellték sokan a jelenlegi verziónak. Hosszabb lesz, szélesebb és alacsonyabb elődjénél, ám a pontos részletek érkezéséig még elég sokat kell várnunk. Pletykák alapján a bemutatót legkorábban jövőre tarthatják, valószínűleg az év második felében.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?