Láttál már Lexus arcú Toyotát egy Scion jellel, ami Subaru is?

Egy japán tuningműhely mindenre ráoperálja a Lexus hűtőmaszkját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Gondoltad volna, hogy tökéletesen a Toyota GT 86 orrára biggyeszthető egy Lexus hűtőmaszk?

Létezik egy japán tuningműhely, ahol mindenből Lexust építenek. Az Aimgain módszere rendkívül egyszerű, hiszen csak annyi történik, hogy a luxusmárka orsó alakú hűtőmaszkját a kiszemelt autó arányaihoz és karakteréhez igazítják. És szemmel láthatóan működik a dolog például a Toyota GT 86-oson is, vagy más modelleken, hiszen azonnal felismerhető, még akár erősen torzítva is a tipikus hűtőrács. A 2013-ban alakult tuningműhely egyébként nem csak a Toyotákat plasztikázza, csináltak már többek között Nissan modellekből is Lexust, de a legutóbbi nagy dobásuk a GT 86 volt. A Toyota sportautóján valójában csak a rács legalsó része a valóban nyitott, hiszen ott éri a levegő a hűtőt. Ebben az esetben egyébként további érdekesség, hogy a Lexus RC orrát rakták a kis kupéra. Mivel az RC 1845 milliméter széles, a GT86 viszont csupán 1775 milliméteres, a kettő közötti hétcentis különbséget a megtoldott kerékjárati ívekkel hidalták át. Hogy teljes legyen a tuning, ikerkipufogókat és látványos ültetést is kapott még az autó.
Hirdetés
A műhely további három csomagot kínál a Toyota kupéhoz, ezeket kombinálva gyakorlatilag végtelen számú variációs lehetőség áll az ügyfelek rendelkezésére. Kérhető például klasszikus vasalódeszka méretű hátsó szárny, vagy épp a csomagtérfedél peremére illesztett légterelő is. A japán piacon forgalmazott készlet mindennel együtt nettó 250 ezer japán jenbe, azaz körülbelül 700 ezer forintba kerül, ám ebben még nincs benne a fényezés és felszerelés.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?