Látványból többet, erőből ugyanannyit ad a frissített Audi SQ2

Csak a műanyaghoz nyúltak, de így is látványos az SQ2 megújulása

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem teketóriázott sokat az Audi, kétéves piaci szereplés után máris kozmetikára küldte a legkisebb sportos crossovert.

Már nincs benne semmi meglepő, hogy egy gyártó számos méretben kínál terepjárós stílussal felruházott modelleket, az összes piac rés betöméséhez pedig sportváltozatra is szükség van. A Q2 2016 végi megjelenéskor még mellőzte a dühös kivitelt, a sportos menetteljesítményre vágyók kegyeit 2019 óta keresi az SQ2. A normál kivitelek már hónapokkal ezelőtt megkapták a félidős frissítést, csak ezután került terítékre az SQ2, amit elég észrevehető módon átrajzoltak.
Hirdetés
A félidős frissítés keretében általában csak az egyszerűbben módosítható műanyag elemeket érinti a változás, ami néha csak komoly szemrevételezéssel érhető tetten, az SQ2 esetében szabad szemmel is jól látható a változás. Az eddigi függőleges rácsozású hűtőmaszk fájó búcsút vett a négy karikától, helyette szögletes nyílások jelentek meg az orron, a fényszórók alatt egy széles perem jelenti az újdonságot. Úgy tűnik, hogy az SQ2 eddig túl sok friss levegőhöz jutott, mert az alsó légbeömlők egy részét kamuvá tette a frissítés, de immár hátra is jutott az imitációból. Technikai téren nem történt változás, továbbra is a kétliteres TFSI állítja elő mind a 300 lóerőt, amihez felár nélkül jár a 400 Nm nyomaték, a hétsebességes S tronic váltó és az összkerékhajtás. A minden SQ2-höz alapáron járó LED fényszórók felárért Matrix LED világítótestekre cserélhetők, amik diódái külön-külön, változtatható fényerővel képesek működni. Így hiába használ távolsági fényt az SQ2, a szembejövőre vetülő fénysugarak mégis tompítottként világítanak, de a sötétben a gyalogos felismerésére és kiemelésére is alkalmas az intelligens lámpa. Az apró Audihoz alapáron jár a multifunkciós sportkormány és a sportos első üléspár, a virtuális műszerfal pedig egy sport móddal bővült ki.
Hirdetés
Az alapár várhatóan nem változik jelentősen, így aki felpaprikázott Q2-re vágyik, annak legalább 20 millió forintot kell a kereskedésben hagynia.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?