Látványbombát robbantott a Hyundai

Hyundai i20 WRC update a Genfi Autószalonon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Genfben látványos matricázással mutogatta a Hyundai azt az i20-as versenyautót, amellyel jövőre visszatér a WRC-be.

Ahány autószalon, annyi dekor? Tavaly ősszel Párizsban még így nézett ki az az i20 versenyautó, amellyel a dél-koreai gyártó jövőre visszatér a WRC-be, s amelynek egy más, még látványosabb köntösbe csomagolt prototípusát az aktuális Genfi Autószalonon is kiállította a Hyundai.
Hirdetés
Az 1,6 literes turbómotorjával 300 lóerős és összkerékhajtású raligépet nagy erőkkel teszteli és fejleszti a Hyundai Motorsport Németországban, Alenzauban székelő európai részlege, s ami a dizájnnál fontosabb, új, aerodinamikailag update-elt a frontrész és a hátsó szárny is. Ha minden igaz, a 2014-es éles premiert megelőzően már idén meglesz a hivatalos főpróba is, méghozzá a szezonzáró Brit ralin november 13. és 17. között. A Hyundai korábban 2000-től 2003-ig vett részt a ralivilágbajnoki sorozatban, ám az Accent WRC-vel képtelen volt átütő sikert elérni. Az elitben jelenleg Citroën-Volkswagen csata dúl némi fordos kísérettel - a Citroën kiszállófélben van és fél lábbal már túraautózik, a Dakarról átnyergelő VW pedig bekezdett, ahogy az várható volt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?