Látványterven a Mercedes-Benz SLC

Ilyen lehet a Mercedes-Benz SLK utódja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Mercedes-Benz SLK erősen közelít a ráncfelvarráshoz, a virtuál designerek fantáziája pedig beindult. Szerintük ilyen, vagy ehhez hasonló lesz az új SLC modell.


A Mercedes körülbelül négy évvel ezelőtt kezdte meg a most futó SLK (R172-es generáció) értékesítését. Ennyi idő eltelte után természetes dolog a ráncfelvarrás, mellyel most nem csak az autó külseje, hanem a neve is megújul. Várhatóan az év második felében mutatkozik be a SLK faceliftje, amely SLC néven fog tovább élni. Az autó külsejét illetően számos olyan dizájnelemet megkap majd, ami manapság jellemző a Mercedes formanyelvére.
Hirdetés

A prototípusokat már javában tesztelik, melyekről több álcázott fotó látott már napvilágot az Interneten. Igaz, ezeken az autókon még nem sok látszik a maszkolások miatt, az viszont jól kivehető, hogy mind elöl és hátul a lámpatestek, továbbá a lökhárítók formája is változni fog. Ezen kívül megfigyelhető a kipufogók áttervezése is. A modell zászlóshajójának, az SLK 55 AMG-nek a helyét a Mercedes-AMG SLC 63 veheti át. A C 63-ból származó V8-as 4,0 literes twin-turbós benzines standard verziója 476 lóerőt és 650 Nm nyomatékot ad, a C 63 S pedig 510 lóerőt és 700 Nm-t nyújt. A jelenlegi nem hivatalos információk szerint nagy az esély arra, hogy a CLS az őszi Frankfurti Autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?