Leáll a Subaru BRZ gyártása, ám lesz másik!

A BRZ vége valószínűleg a Toyota GT86 hattyúdala is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem vesznek fel több rendelést a Subarunál a BRZ modellekre.

A Subaru japán honlapján bukkant fel a közlemény, amely szerint új rendeléseket már nem vesz fel a márka a BRZ modellekre, de a már leadott rendeléseket persze teljesítik. Persze a hír azért nem érhette derült égből villámcsapásként az autórajongókat, hiszen a BRZ már több limitált szériát is kapott, ami jelezte, hogy a gyár nagyon igyekszik fenntartani iránta az érdeklődést. Hasonló a helyzet Toyota GT86 modellel is, ami a BRZ testvérmodellje. Bár a Toyota még nem jelezte, hogy nem vesz fel rendeléseket, ha a BRZ gyártása leáll, akkor a Toyotáké is, hiszen ugyanazon a szalagon készülnek, a Subaru gunmai gyárában.
Hirdetés
Kétségbe esni viszont nem kell, már hivatalos, hogy érkezik a kupék utódja. Elméletileg már a nyáron bemutatták volna, de a járvány miatt valószínűleg csak az év végén leplezik le őket. Az eddig kiszivárgott infók alapján a Toyota TNGA platformjára épülhet az új sportautó, amelyet 2,4 literes, turbófeltöltéses boxermotor hajt majd. Egyébként az egyetlen igazi kritika az eddigi kétliteres szívómotor nyomatékszegénységét érte a modellpárossal kapcsolatban, valószínűleg ez is közrejátszik abban, hogy turbós motort kap az utód, 260 lóerő körüli teljesítménnyel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?