Leállítja a Mach-E értékesítését a Ford Amerikában

Komoly problémák merülhetnek fel a hajtáslánccal, a már eladott autók is érintettek lehetnek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem tudni, hogy a probléma Amerika specifikus vagy Európát is érinti, ugyanis egyelőre a Ford annyit közölt, hogy a mexikói gyárban készült Mustang Mach-E modelleket visszahívja.

A napokban utasította a Ford néhány márkakereskedését, hogy határozatlan időre függessze fel a Mustang Mach-E SUV-ok értékesítését- tudta meg a CNBC. Később kiderült, a probléma súlyosabb, mint sejtették, ugyanis a mexikói Cuautitlan Ford gyárban 2020 májusa és 2022 májusa között gyártott Mach-E modellek szintén érintettek lehetnek, ami csaknem 49 ezer autót jelent.
Hirdetés
A problémát a lehetséges túlhevülés jelenti az akkumulátor csatlakozói környékén, ami miatt szélsőséges esetben akár menet közben is lekapcsolhat a hajtásrendszer, ez pedig igencsak balesetveszélyes. Állítólag az említett csatlakozó szoftveres vezérléssel működik, így egy frissítéssel orvosolható a probléma, viszont ezt csak márkakereskedésben tehetik meg a tulajdonosok számára. A Fordnak rövid időn belül nem ez az első olyan problémája, ami több tízezer autót érint. A Bronco kapcsán sorozatos motormeghibásodásokról hallani, míg olyan is előfordult nemrégiben, hogy azért kellett több ezer autót visszahívni, mert a szélvédőt rosszul ragasztották be.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?