Leállították az egyik Subaru gyárat

Hibás alkatrészt szereltek a Subarukba december óta, most áll a gyártósor

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elég nagy hibára derült fény a Subaruk gyártása során, hibás alkatrészt használtak az összeszerelésnél, ezért teljesen leállították a gyártást a vizsgálat idejére.


Durva hibára derült fény a Subaruk gyártása során, aminek következtében január 16-án teljesen lekapcsolták a yajimai gyártósort. Az előzetes vizsgálatok során kiderült, hogy hibás alkatrészt szereltek december óta több modellbe is. Egyelőre nem árulták el, pontosan hány autó készült el így, és abból mennyi került forgalomba. A problémás alkatrész az elektromos rásegítésű kormánymű, mely minden előjel nélkül kapcsolhatja le a rásegítést, amitől a kormányzás kőkeménnyé válhat, megijesztve ezzel a felkészületlen sofőröket.
Hirdetés

A közlemény szerint az XV (Crosstrek), Impreza és Forester modelleket érinti a hiba, de mivel az egész gyártósort lekapcsolták, jelenleg egyetlen modell sem készül Yajimában. A Legacy, Outback, Levorg, WRX, BRZ és Toyota GT86 modelleket is érinti a leállás, mivel azonos gyártósoron szerelik össze őket. A Subaru egyelőre vizsgálatokat folytat, még nem tudták megmondani, meddig szünetel a gyártás, de amíg a végére nem érnek, addig a szállítást is szüneteltetik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?