Leállt a népszerű Jaguarok gyártása

Nem készül most Jaguar XE és XF, pedig ezek a márka legnépszerűbb modelljei

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Leállították a Jaguar két legfontosabb modelljének gyártását. Az XE és XF vásárlók vélhetően most sokat fognak várni az autójukra.

Két nagyon fontos modelljének gyártását volt kénytelen leállítani a Jaguar. A Castle Bromwich-i gyártósoron jelenleg nem készül sem XE, sem XF. Korábban a Honda is kénytelen volt leállítani a gyártást Angliában a kikötőkben feltorlódott autók miatt. A tavaszi leállások után hirtelen beindult termelés hatására, valamint az év végére beindult rendelések miatt túl sok a szállítandó autó, már a gyárból sem tudták elindítani a szállítmányokat. Sok európai kereskedés készletet is berendelt a Brexit átmeneti időszakának január 1-jei lezárása miatt.
Hirdetés
A Jaguarnál más okokra hivatkoznak, már hozzájuk sem jutnak el a beszállítóktól érkező alkatrészek. A koronavírus miatt több kisebb és nagyobb üzem is kevesebb munkavállalóval tud csak termelni, némelyik be is zárt, így most nem tudnak összeszerelni XE-t és XF-et a Jaguarnál. A Jaguarnak ez az év kimondottan rosszul sikerült, 40%-os visszaesést regisztráltak, XE-ből és XF-ből 46 134 darab ment el április és szeptember között. Ehhez vélhetően annak is köze van, hogy a tavaszi leállás után viszonylag későn, csak augusztusban tudták újraindítani a gyártást. Az XE és XF vásárlóknak most egy picit tovább kell majd várni az autójukra, ugyanakkor az F-Type sportautó gyártása továbbra is folyik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?