Lebukott a DS 9 Fastback

Elsősorban Kínát célozza meg a DS csúcsmodellje, de az európai megjelenés is várható

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A megjelenéshez közel nevet váltott a PSA csoport luxusmárkájának legnagyobb modellje, plug-in hibridként is elérhető lehet a DS 9 Fastback.

Kínából szivárogtak ki fotók az érkező DS 9 Fastbackről, ami nagy valószínűséggel a Peugeot 508 L (a kínai piacra szánt nyújtott tengelytávú változat) műszaki rokona, legalábbis erre utalnak az igen hasonló vonalak. A típusról nemrégiben még DS 8 néven szóltak a hírek, ám ez módosult, a kínai változat csomagtartójára DS 9 jelzés került. Feliratokból akad még érdekesség a kínai írásjeleken kívül, ugyanis a DS-nél vélhetően megtetszett az Audi motorjelölési módszere, mivel a 45 THP felirat is felbukkan a csomagtartón, ami egy erősebb benzines turbómotort jelenthet (az Audinál 45 TFSI egy 245 lovas 2 literes blokkot takar).
Hirdetés
A DS 9 is megkapja a márkára jellemző szögletes hűtőrácsot, illetve a karcsú lámpák alá itt is jutott króm, de a tervezők az autó hátuljától sem tagadták meg a csillogó díszítést. Az EMP2 platformra épülő 4,93 méter hosszú modell megörökölte a Peugeot 508 keret nélküli ablakait, illetve ötajtós felépítését, a tengelytáv pedig 5 milliméter híján eléri a 2,9 métert. A tél első hónapjában debütáló modell vélhetően megkapja a konszern 1,6-os benzines blokkját plug-in hibrid hajtással, melynek összteljesítménye várhatóan 225 lóerő lesz, de 200 lovas, tisztán benzinüzemű változata is lehet a DS 9-nek. Annak ellenére, hogy nem Európa a DS elsődleges piaca, itt is várható a megjelenés, az alapár nagy valószínűséggel 10 millió forint felett lehet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?