Lebukott a frissített Porsche 718 Cayman GT4

Már tesztelik a középmotoros Porsche legerősebb változatát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nagyon hiányzott már a palettáról a 718 Cayman GT4 friss változata, de úgy tűnik, nem kell már sokat várni rá.

Elöl a lökhárítóba vágott, nagyobb légbeömlők árulkodnak a GT4 változatról (Fotó: carscoops.com)

Még a 718-as szám felbukkanása előtt készített a Porsche a középmotoros Caymanből GT4 változatot, a versenyzői ambíciókkal rendelkező ügyfelei számára. Az alap GT4-et később követte a Clubsport változat, amely már végképp versenypályákra termett. Előszeretettel vásárolták a versenyistállók, főleg az USA-ban bizonyult népszerűnek, több rangos versenysorozatban is láthattuk őket.

Hirdetés

Megmaradt a fix hátsó légterelő (Fotó: carscoops.com)

Azonban a típusfrissítés után, amikor a 718-as számkombináció is megjelent az autó nevében, a GT4 változat szőrén-szálán eltűnt. Pedig igény biztosan mutatkozott iránta, hiszen a már említett versenysorozatokban, például az IMSA égisze alatt működő Continental Tire Sport Cars Challenge-ben szép számmal indulnak ezek a modellek. Ám, most sikerült lencsevégre kapni a tesztköreit futó frissített példányt. Eddig hathengeres, 3,8 literes és 385 lóerős motor dolgozott a Cayman GT4-ben, a friss modellben viszont állítólag a 911 GT3-ból ismerős, négyliteres, hathengeres kap helyet. A 911 GT3-ban ez a motor 500 lóerőt tudott! Ha valóban ezt építik a Cayman GT4-be, akkor igencsak durva sportautó születik. A pletykák szerint a márciusi Genfi Autószalonon bemutatják. Csak győzzük kivárni!

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?