Lebukott a hibrid Mini

Hivatalosnak tűnő fotók keringenek a hibrid Mini Countrymanről

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Úgy tűnik, végre tényleg piacra kerül az első hibrid hajtású Mini, de meglepetésként nem a Cooper lesz az első, hanem a Countryman kapja az E-emblémát.

Még nem hivatalosak a fotók, de gyárinak tűnnek a grafikák az első hibridhajtású Mini modellről. A MotoringFile nevű weblap jutott hozzá az exkluzív képekhez, melyeken kétségtelenül az új Mini Countryman részletei láthatók. Régóta hallani, hogy a Mini elektromos vagy hibrid hajtással is kapható lesz, egyelőre úgy tűnik, hibrid lesz hamarabb. Az elnevezése ugyanakkor nem hibridre utal, Countryman E-nek fogják hívni, és az egyedi, konnektort formázó embléma is azt sugallja, talán lesz teljesen elektromos Mini is.
Hirdetés
Egyelőre ködösek az információk a teljesítményét illetően, annyi biztos, hogy a jelenlegi Cooperben alap 1,5 literes háromhengeres benzines lesz a fő egység. A hátsó tengelyt hajtó elektromotor teljesítménye egyelőre nem ismert, de a rendszer összteljesítménye a pletykák szerint 220 lóerő körül alakulhat. 7,7 kWh-s akkumulátorcsomagot hord magával, és elvileg tisztán elektromos módban is képes lesz 40 kilométert megtenni. Tehát nálunk abszolút esélyes a zöld rendszámra, ugyanis konnektorról is tölthető a Countryman E, a csatlakozót a bal első ajtó elé rejtették.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?