Lebukott a legújabb BMW SUV-kupé, az X2-es

Először látható képeken a még fejlesztés alatt álló BMW X2

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BMW ma is trendi kaptafa szerint megcsinálta az X6 eggyel kisebb változatát az X4-est és jön a még eggyel kisebb X2-es is. Már tesztelik.

Bár már az elmúlt nyáron elterjedt a hír, hogy az első X2-esekkel kimennek a közútra, eddig sikerült jól elrejteni őket. A lesifotósok most kapták le először az autót, amiről eddig csak nem hivatalos, előzetes grafikákat láthattunk. Az X2-es a már itthon is bemutatott, új X1-es alapjaira épül, azaz a harmadik generációs Minivel közös, elsőkerekes UKL nevű platformot fogja használni. Az X2-es is alapból elöl hajt majd, de természetesen az erősebb változataiban az xDrive összkerékhajtás lesz az alap.
Hirdetés

A képeken látható prototípus erős álcázása ellenére tisztán kivehető, hogy a csomagtér és a hátsó fejtér méretében nagyon előrelépő X1-es jó tulajdonságaiból sokat nem hagytak meg a tervezők. A trendi, kupékat idéző tetővonal mindkét paraméterben erős kompromisszummá teszi majd a kompakt méretű X2-est. A kerek hátsó lámpák természetesen nem a sajátjai, csak provizórikusan kerültek a helyükre. Az X2-n is megvan a rövid első túlnyúlás, de mint látszik, a korábban hírbe hozott háromajtós változat helyett ez a példány ötajtós. A részletekre rálátó források szerint a BMW terve szerint jövőre valamelyik nagy autószalonon mutatják be az X2-est, a forgalmazás 2017-ben kezdődhet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?