Lebukott az új Alfa Romeo SUV

Belső fotók szivárogtak ki az Alfa Romeo Tonale-ről

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A koncepciómodellhez képest kevés változtatással közel gyártásra kész az Alfa Romeo második SUV modellje, ami méretben a Stelvio alá érkezik.

Nem könnyű egy új modellt a hivatalos leleplezésig teljes titokban tartani, de persze olykor előfordulhat, hogy nem is igazán cél a teljes titkolózás. Az új olasz modell esetében nem tudni, hogy a gyártó áll-e a szivárogtatás mögött, ám mindenesetre a fotókról egy szériagyártáshoz igen közeli modell köszön vissza, amelyet vélhetőn épp a konkurenciával mérnek össze, ugyanis a háttérben többek között felbukkan a BMW X2, a Volvo XC40 és az Audi Q3 is. A tavasszal prezentált koncepciómodellhez képest szerencsére nem sokat változtattak a Tonale külsején, csupán az első és a hátsó lámpák lettek kevésbé attraktívak, illetve a visszapillantókat helyettesítő kamerák helyett tükröket kap az új modell, továbbá kilincsből is hagyományos kivitelek kerültek az első ajtókra.
Hirdetés
Az Alfa Romeo nagy reményt fűz az érkező kompakt SUV modellhez, ugyanis számításaik szerint a márka húzómodellje lesz a Tonale, amire szükség is van a célokat tekintve, mivel az Alfa 400 ezer járművet szeretne értékesíteni a jövőben, ehhez képest viszont szerénynek mondható a tavalyi 150 ezres mennyiség. A Tonale műszaki paramétereiről szinte még semmit sem tudni, csupán annyit árult el az Alfa, hogy hibrid meghajtás is kerül a Tonale alá, mely rendszer először a Jeep Renegade-ben debütál, így valószínű, hogy két, méretben hasonló modell egy műszaki alapon osztozik. A modell ugyan a fotók alapján már késznek tűnik, ám a piaci bevezetésre még várni kell egy kicsit, ugyanis csak 2021 első felében érkezhet a szalonokba a dögös SUV.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?