LED-del teszik teljessé a Citroen C5-öst

Minimális a félidőben esedékes modellfrissítés a C5-nél

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A fényszórók alsó részébe kanyarított LED-sorról lehet felismerni a megújult Citroen C5-öst. A modern, e-HDi dízelek kívülről nem láthatóak.

Minimális változásokra számíthatunk a Citroen C5-össel kapcsolatban az új modellévben, nem utolsó sorban azért, mert az autó egyébként igen jól sikerült, legyen szó acél- vagy hidropneumatikus felfüggesztésről. Végre értelmet nyer a fényszóró megtört alsó vonala, ide kerül ugyanis az a LED-sor, amely egyrészt megspórolja nekünk a nappali tompított világítás energiaigényét, másrészt a króm hűtőrács folytatásaként világító fehér fény mosolygóssá teszi az autó megjelenését. Műszaki szempontból a motorok Euro 5-ös károsanyag-kibocsájtásra való átállítása említhető, ezzel párhuzamosan ugyanis megjelent az e-HDi technika, ami motorleállító rendszert jelent. Az autó várhatóan megkapja a kisebb modellekhez is kínált aktív biztonsági rendszereket, a távolságtartó tempomatot és a holttér-figyelőt is, igaz ezekről nem árulkodik a kiszivárgott prospektus. Biztosat majd a Párizsi Autószalon megnyitása után tudunk majd mondani.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?