Lefelé bővül a Corolla Cross kínálat

Jön az 1,8 literes hibrid hajtáslánccal is a Toyota Corolla Cross

Az eddigi kétliteres hibrid hajtáslánc mellé érkezik az 1,8 literes, ami nem csak a Cross, hanem a sima Corolla modellekben is elérhető lesz a ráncfelvarrás után.

Hamarosan érkezik az 1,8literes motorral is a Corolla Cross

A Corolla Cross 2022 októberi bemutatása óta elérhető 2,0 literes rendszerhez hasonlóan az új verzió is a Toyota hibrid technológiájának ötödik generációját használja. Az új 1,8 literes modell szélesebb piac számára teszi elérhetővé a Corolla Crosst. Erőben 140 lóerőt tud felmutatni a kisebbik hajtáslánc, amellyel 9,9 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára az autó. A hatékonyságát pedig növeli, hogy a rendszer a vezetési körülményektől és a vezető stílusától megfelelően, amikor csak lehet a zéró károsanyag-kibocsátású, tisztán elektromos (EV) üzemmódot használja.

Az 1,8 literes változat is az 5. generációs full hibrid hajtásláncot kapja

Természetesen az 1,8 literes motorral felszerelt változat is a GA-C platformra épül, ám a multilink, kettős keresztlengőkaros hátsó felfüggesztés helyett csatolt lengőkarost kap, ez egyébként nagyobb csomagteret tesz lehetővé (+37 liter). Az első felfüggesztések változatlanok maradnak.
Hirdetés
Bent Toyota Smart Connect multimédiás rendszer várja az utasokat, amely 10,5 colos központi érintőképernyőről vezérelhető. Természetesen tudja a vezeték nélküli Apple CarPlay és a vezetékes Android Auto csatlakozást, valamint a felhő alapú navigációt, benne az élő közlekedési információk megosztását, emellett a hangvezérlést is. Sőt, érdemes megemlíteni, hogy az over-the-air, azaz online, vezetéknélküli frissítések nyújtotta kényelmet is megkaphatja a tulajdonos. Ezenkívül a MyT alkalmazás csatlakoztatott szolgáltatásai között megtalálhatók a vezetési elemzés, az autó keresése és még a távvezérlés funkció is, amellyel például a klímát lehet távolról aktiválni, vagy az ajtókat lehet nyitni és zárni.

Nagyobb csomagteret nyújt a kisebbik motoros változat

Biztonság terén a T-Mate rendszerrel van felszerelve, amely a legújabb generációs Toyota Safety Sense csomagot kombinálja más aktív vezetési és parkolást segítő rendszerekkel, hogy ne csak megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a vezetést, hanem megvédje a járműben ülőket és a többi közlekedőt is a különféle veszélyektől. Az új hajtáslánccal szerelt Corolla Cross márciustól lesz rendelhető, az első darabok pedig már nyár elején megérkeznek majd a márkakereskedésekbe.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?