Lefotózták az új BMW X6-ot!

Először került lencsevégre a harmadik generációs BMW X6

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem nyugodhatunk egy frissen bemutatott BMW után sem, máris jönnek a hírek a további újdonságokról. Amerikában kapták lencsevégre a harmadik generációs X6-ot.


Nem telik el úgy hét, hogy ne kerülne elő új BMW valamilyen formájában, és bár a 8-as híre még ropogós, jött egy újabb "kupé". Az X6 2007-es bemutatkozása óta számos kategóriatársat teremtett, ám a prémium hármas további tagjai jó pár évet vártak, mire versenybe léptek vele. A BMW X6 most a második generációját tapossa, jövő nyáron viszont leáll a gyártása. Addig megérkezik a harmadik generáció, amit már tesztelnek is.
Hirdetés

Ahogy az összes BMW SUV, az X6 is az amerikai Spartanburgban készül, a legújabb is itt fog, aminek a fejlesztése szintén helyben történik. A gyár kapujában kapták lencsevégre az erősen álcázott, ám látszólag kész külsővel ellátott SUV kupét. Az már látszik, hogy hátul az új kupé BMW-k lámpáit kapja, elöl pedig leginkább az X5-höz lesz hasonló, ahogy az korábban is volt. Az X6 vélhetően csak hat és nyolchengeres motorokkal érkezik majd, xDrive40i, xDrive50i, xDrive40d és xDrive50d-ként, valamint várható az M5-ös 600 lóerős hajtásával szerelt X6 M is. Az egyszerűbb, hátsókerekes kivitel csak később érkezik, ez lesz az sDrive40i, hathengeres benzinmotorral.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?