Legendás fényezést kapott a Ford GT

Az autósport történetének egyik leghíresebb fényezését kapta a Ford GT

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ötven éve, 1968-ban nyert először a Ford GT40 a Le Mans-i 24 órás versenyen, ezért a siker előtt most egy különleges fényezéssel tiszteleg a kékoválos márka.


A legendás narancs-kék színekben pompázik a limitált szériás Ford GT, amely elődje, a GT40 sikerének állít emléket. A színek a győztes autó főszponzorától származnak, és még ma is sokszor felbukkan a versenyzés világában, hiszen az amerikai Gulf Oil vállalat jelenleg is aktívan pénzel néhány csapatot. Az exkluzív GT modellt a fényezésen kívül az egyedi, 20 colos kovácsolt alumínium keréktárcsák, a narancssárga féknyergek, a szénszálas betétek az A-oszlopokon és az ezüstben pompázó külső tükörházak különböztetik meg a többi változattól. Na, meg a rajtszámok. Először a 9-es, hiszen azzal nyertek 1968-ban, aztán egy évvel később a 6-os, amely 1969-ben nyert.
Az utastérben a barna Alcantara a meghatározó anyag, szinte mindent beburkoltak vele, ahová viszont nem jutott, ott szénszálas műanyagot tapinthatnak az utasok. A kormánykerék és az ülések varrását pedig kék és narancssárga cérnával oldották meg, amely tökéletesen passzol a külső fényezéshez. Emellett az ülések formáját is az 1968-ban győzedelmeskedő versenyautóban látottakról mintázták és természetesen a plakett sem maradhat el, amely a limitált számban készülő példányokat jelöli.
Hirdetés

A motortérben nincs változás, maradt a 3,5 literes V6-os EcoBoost 656 lóerővel és 744 Nm forgatónyomatékkal, amelyet hétfokozatú, kettős tengelykapcsolós automatizált sebességváltó továbbít a hátsó kerekek felé. A pontos darabszámot nem árulták el, ami viszont biztos, hogy csak két évig készül a különleges változat.

Ha szeretnétek még több érdekes Fordot látni, nézzétek meg az alábbi videót, amelyben egy kanadai Ford rajongó gyűjteményébe nyerhettek bepillantást.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?